Quizizz


Quizizz — Create Student-Paced Gamified Quizzes | Profweb    

Quizizz Nedir?

Quizizz günlük hayatta, işte veya eğitim içerisinde kullandığımız veya gerek duyduğumuz değerlendirme işlemini eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için oluşturulmuş web platformudur. Katılımcıları gruplar halinde değerlendirmelere katılabilmelerine imkan sağlamaktadır.

Quizizz İle Neler Yapılabilir?

Quizizz ile değerlendirme işlemlerini kolaylaştırmak adına anketler, sınavlar, Quizler oluşturabiliriz. Oluşturduğumuz anketler, sınavlar, quizleri çabucak değerlendirme imkanı sağlayarak sonuçlara çabucak ulaşabiliriz. Sorular içerisinde geri dönütler verebilirsiniz. Değerlendirme işlemleri için belirle zama aralıkları belirleyerek değerlendirme sürecini kontrol edebilirsiniz. Değerlendirme sorularını dilerseniz çıktı olarak çoğaltabilir ve yazılı olarak da uygulayabilirsiniz. Değerlendirme sonuçlarını katılımcıların görüp görmemesi durumlarını kontrol edebilirsiniz.
Örn:

Örneğin bu şekilde bir Quiz hazırladım. Practice diyerek testi başlatabilirsiniz.

















Hazırladığım örnek Quizi blog yazımda paylaşacağım. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Platform ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Eğitimde değerlendirme aşaması olarak ya da ön bilgileri hatırlatmak ve öğrenmek için de kullanılabilir.
Quize gitmek için tıkla

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pictochart

Plickers

Buncee