Venngage

İnfografik Nedir? İnfografik, farklı verilerin kullanıcıya grafik destekli sunularak daha kolay ve anlaşılır hale getirmesini amaçlayan dosya türüdür. Baştan başlamak gerekirse, bildiğiniz gibi info bilgi haber anlamına gelir. İnfografik çalışmaların faydalarını sayacak olursak;

• Akılda kalması oldukça kolaydır.

• Yapılan habere çekicilik katar.

• Etkilidir.

• Kısa sürede fazla bilgi aktarımı sağlanır.

• Anlatım biçimi bakımından sıkıcılıktan uzaktır, eğlencelidir.

• Karmaşık ve yoğun bilgileri sadeleştirir İnfografikler, akılda kalıcıdır. Sebebi ise insan beyni görsel bilgiyi yazılıdan 3 kat daha hızlı algılar ve okuduklarımızın yalnızca %20 si aklımızda kalırken gördüklerimizin akılda kalma oranı %80’dir.

Bugün sizlerle https://venngage.com sitesinden Vanngage platformunu tanıtacağım. Yalnız platform ücretli kullanımı mevcuttur. Premium kullanmak isteyenler için kolay arayüze sahiptir.

Öncelikle Kayıt olmamız gerekiyor. Facebook ve Google hesaplarınızdan da üye olabilirsiniz.




Hangi amaçla kullanılacağını belirtiyoruz ve ona göre örnek şablonları öneriyor.





Mesleğimizi seçiyoruz.





İlgi alanımıza girecek olan şablonlardan 3 tanesini seçiyoruz. Buradaki amaç daha kolay infografiğimizi oluşturabilmemiz. Venngage bize kolaylık sağlıyor.





Beğendiğimiz şablonlardan sonra platformun önerileri şu şekildedir.
Çalışma sayfası arayüzü bu şekildedir. Dediğimiz gibi kolay, anlaşılır bir arayüze sahiptir. Kullanınca zorlanmayacaktır.

Venngage kullanışlı ve kolay anlaşılır olması avantajlıydı fakat indirme ve paylaşma seçeneklerinde ücretli üyelik istemektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pictochart

Plickers

Buncee